iPhone 5 | se ekstrasenttimetri


iOS päivityksen kolkutellessa vain vuorokauden päässä ja iPhone 5 myynnin alkaessa pian USA:ssa, on hyvä ajankohta pohtia syntyjä syviä.

Jo jonkinaikaa mobiilivimpaimia pällistelleenä nörttinä pohdiskelin tulevan iPhonen mullistavaa uutuutta.... sitä noin sentin korkeampaa näyttöä.

Applehan perustelee mullistusta käyttökelpoisuuden parantamisella ja 16:9 kuvasuhteen tavoitteluna.

Olen miltei vakuuttunut, että syy miksi uudessa iPhonessa ei ole 4,8 tuumaista näyttöä, kuten esim. uudessa Samsung Galaxy S3:ssa on vain patenttitekninen ja juridinen kikkailu ja väistöliike.

Käteensopivuudella ei ole asian kanssa mitään tekemistä. 4,8 tuumaiseen näyttöön siirtyminen olisi ollut selkeästi tirpaisu Samsungin varpaille ja viesti Sampan lakimiehille mennä käymään Applella kylässä.

Veikkaan, että sir Jony Ive on repinyt tukkaansa tuskaisena (mies on siis kalju, go check) ja mittinyt miten näyttökokoa voidaan suurentaa ilman, että koko laite joutuu Samsungin patenttikiistan vuoksi pannaan.

Sitä ei voi ylittää, sitä ei voi alittaa... täytyy päästä venyttää.

Ja voi, kuinka fantastinen uutuus meillä onkaan pian ihmeteltävänä. Mutta tottahan se on, iPhone 4 näyttää viitosen vierellä melkoisen pänältä ja keskenkasvuiselta. Ja totta on myös se, että 4,8tuumaisen näytön käyttö yhdellä kädellä on hankalaa... ja jos tarvitaan enemmän pinta-alaa surffailuun tai muuhun touhuiluun, toimii pädikkä paljon paremmin kuin kämmenkokoinen vimpula.

Annan auliisti stevejobsimaisen reality-distortion-fieldin vaikuttaa ajatteluuni ja olen vahvasti sitä mieltä, että se ekstrasentti on suuremmoinen tekninen innovaatio, joka mullistaa älypuhelinmarkkinat jälleen kerran - Apple style!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Adobe Creative Suite 5 ulkona