Galaxy Nexus ja Android 4.0


Googlen ja Samsungin rakkauden hedelmä puhkesi jälleen kukkaan. Android 4.0 käyttiksellä käynnistetty kämmenvimpain on ulkoisesti muista lajitovereistaan poikkeava. Näytön lasi kaareutuu aivan hitusen, tehden katselukulmasta vähemmän kiiltelevän. Kaarevuuden pitäisi myös olla luontaisempi hipaisueleitä ajatellen.

Mutta siis mitä? No ei juuri mitään. Laite ja mobiili-os puolella tunnutaan rämpivän suossa. Ei oikein etene minnekään. Apple julkaisi iPhonen, joka suurimmaksi osaksi oli sama laite kun aikaisempi malli. Samaa tekin nyt Google, Samsungin avustuksella. Ehkä kaikki on jo saavutettu? Onhan se totta, että kämmenlaitteet ovat pyrähtäneet reilussa vuodessa aivan utopistisiin sfääreihin toiminnoillaan. Kuluttajat tottuvat nopeiden innovaatioiden sarjaan ja sitten kun "boom!"-efektejä ei koetakaan, niin kuluttaja pettyy, vaikka taskussa välkkyy huippuluokan mobiililaite jo entuudestaan.

Innovaatioiden suvannossa on kuitenki muutamia jo tutuksi käyneitä palveluja, jotka kehittyvät pikkuhiljaa. Näistä mielenkiintoisin on Google+. Galaxy Nexus -laitteen mukana Google Plussan Hangout laajenee nyt kattamaan myös kämmenhärvelit. Hangout on Googlen vastine Applen FaceTime:lle ja todella kiva vimpain, joka ei rajoitu vain tiettyjen laitteiden välillä käytävään kommunikointiin, vaan kattaa miltei minkä tahansa nykyhetken tietoteknisen laitteen. Tästä pisteet Googlelle. Ainoa miinus on, ettei Hangout, ja Google+ ole laajenevista käyttäjämääristä huolimatta ottanut kunnolla sijaa jokapäiväisessä viestinnässä. Twitter, Facebook ja Skype ovat edelleen ne "päätyökalut" joita porukka käyttää. Google+ on vähän vielä sellainen "ai, niin jooo... unohdin kattoo sitä".

Ice Cream Sandwich (ICS) ei sekään videoesitysten mukaan tuo hirveemmin selkeyttä mobiilikäyttiksiin. Odotankin kovasti hetkeä kun puhelin Android ja tablet Android ovat yhtä. Se toisi pirstaloituneeseen kenttään tietynlaista rotia ja selkeyttä. HTC:n kaltainen "uusi laite joka viikko"-periaate syö uskottavuutta, lisää fragmentoitumista joka vaikeuttaa päivitysten distribuutiota, mikä taasen aiheuttaa kuluttajissa frustraatiota, kun uusi laite onkin vanhentunut viikossa.

Mobiili-innovoinnin koskessa ollaan suvannossa. Se ei ole paha asia. Välillä on hyvä vetää henkeä ja kerätä lihasvoimaa ja alkaa valmistautua seuraavaan kuohuun. Kohinaa alkaa jo kuulua ja seuraavat kaksi "ryöppyä" tulevat varmasti asettamaan uusia tasoja viimeistelyn ja toimivuuden standardeihin.

Galaxy Nexus -sivut >>
Juttua Googlen blogissa >>


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Adobe Creative Suite 5 ulkona