DVD to iPod Touch

Touchin saamisen jälkeen on esiintynyt tarve saada leffahyllyssä olevat rainat myös mobiiliin muotoon ja iPod Touchin syövereihin. Vaan mistä apu? Touchissa kun ei ole DVD-slottia!

Yritimme Xilisoftin DVD ripper -softaa, mutta ongelmia esiintyi äänen ja kuvan synkronisoinnissa. Ääni tuli 1,5sekuntia edellä kuvaraitaa. Ohjeita löytyi monenlaisia netistä, mutta mikään ei tuottanut tulosta.

Handbrake, avoimen lähdekoodin ripperi, osoittautui oivalliseksi avuksi. Brothers of Linux -blogissa tästä härvelistä jo taannoin raportoitiinkin, mutta nyt on aiheellista nostaa sovellus arvoiseensa asemaan.

Mutta kas kummaa; Vistassa ei toiminut, mutta Intrepid Ibexissä (LINUX) toimii.
KORJAUS: Toimii myös Vistassa, mutta ohjelma pitää käynnistää "Käynnistä järjestelmänvalvojana" -option kautta.

DVD sisään, Handbrake auki, valitse lähteeksi DVD levyn video_ts kansio ja määritä oikeasta valikosta millaisen kompression haluat. Säädä tekstityskieli ja paina Start.

"Käsijarru" lähtee todellakin jarru päällä pörisemään, eli aikaa palaa tuntitolkulla, mutta työ tulee tehdyksi. Itse rippailin Star Warsin originaali-trilogian iPod Touch kompressiolla. Koko leffa tärähti 500megan kokoiseksi fileksi, joka toimii Touchissa hienosti!

Jos saatte Vistassa tai XP:ssä futaamaan, niin laittakaa ihmeessä kommenttia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Adobe Creative Suite 5 ulkona