DVD leffan Digital Copy

Nykyäänhän joissain DVD-elokuvissa tulee mukana Digital Copy, eli samainen elokuva videotiedostona, joka mahdollistaa elokuvan katsomisen kannettavissa laitteissa ja tietokoneissa ilman DVD-asemaa. Ajatus sinänsä on hieno ja suorastaan huomaavainen, MUTTA!

Ainakin tämä käsiini ajautunut Digital Copy piti sisällään videon WMV formaatissa. Siis ihan yleisessä Windows Media Video tiedostomuodossa. MUTTA! Kappas vaan (minttu sekä ville) file on DRM suojattu ja voit katsoa kyseistä pätkää vain Windows PC koneessa Windows Media Playerillä syöttämällä elokuvan kansilehteen painetun sarjanumeron jonnekin Windows Playerin horoon.

Kuten aina, kun kyseessä on jotain mikä edes vähän viittaa Microsoftiin, on vastassa yhteensopivuusongelma. Miten soitan muuvia iPodissa? Entä Linux tai Mac koneessa? Ja miksi ihmeessä DRM?!

Itseasiassa käytännössä olisi helpompaa ripata alkuperäinen DVD, kuin alkaa sorvaamaan tätä no-good-P.O.S. WMV-fileä DRM vapaaksi ja muuttamaan äm-pegiksi, jotta se suostuisi toimimaan laitteissa, joita varten Digital Copy alunperin on tarkoitettu!!!

Jälleen kerran - älyttömyyden ja järjenkäytön puutteen huipentuma digitaalisessa viihteessä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Adobe Creative Suite 5 ulkona