iPhone | tee oma soittoääni

Pikkuaivot työstivät pitkään taustalla problematiikkaa; miten viedä iPhoneen omia soittoääniä, ilman että laite pitää jailbreakata. Ostaa ei viitsisi, koska se on tylsää ja vanhanaikaista ja maksaa. Ja varsinkin kun vastaavan väkertäminen Android-laitteilla on helppoa ja mahdollista.

Mitäpä sitä muutakaan tekemään kuin googlettamaan aihetta. Ja vastaus löytyi nopeasti. Tässä siitä pieni demo selkosuomeksi.

Näin se tapahtuu:
Äänitiedosto (max 30sec) pitää muuttaa AAC formaattiin. Tämä onnistuu ideaalitilanteessa suoraan iTunesissa kun klikkaat kappaletta hiiren kakkosella. Mutta huom! Kappaleen kesto ei saa ylittää 30 sekuntia. Siksi pieni äänieditointi on monesti paikallaan.

Fiksaa siis kappaleesi / äänitiedostosi sopivaksi vaikka Garageband -ohjelmassa, kuten alla. Eli nappaa haluttu kohta ja määritä kestoksi max 30sekuntia.

Exporttaa tuotoksesi AAC-pakatuksi äänitiedostoksi, esim. työpöydällesi.



Muuta valmistuneen äänifilen tiedostopääte muotoon .m4r


Avaa iTunes ja enabloi iTunesin Merkkiäänet (ringtones).


Raahaa .m4r tiedosto iTunesin kirjastoon, jolloin se tulee näkyviin Merkkiäänet valikon takaa.


Kytke iPhone ja anna sen synkata iTunes kirjaston kanssa.


Irrota iPhone ja kahlaa valikossa ääniasetuksiin, josta löydät siirtyneen äänitiedoston.


Että sellanen kuje! Täytyy kyl sanoo, että ei mikään "plug-n-play" -tyyppinen ratkaisu, eikä varmasti Applen ohjeistama alunperin. Mutta on siis kuitenkin mahdollista, vaikka tarvitseekin jonkinverran ropeltamista. Enjoy!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Adobe Creative Suite 5 ulkona