Kalenteri to go

(Huom! GooSync muuttui maksulliseksi 19.10.2009)
Tästä on pitänyt kirjoittaa jo kauan. XP -ympäristössä toimiva kalenterisovellus on ollut lähinnä utopinen haave. MS Worksin mukana tuleva kalenteri ei toiminut tehokäytössä kuin 6kk, kunnes kurahti. On kuitenkin olemassa ratkaisu - itseasiassa äärimmäisen toimiva ratkaisu, and it goes like this. (kaikki käytettävät ohjelmat ja palvelut ovat ilmaisia)

Googlen kalenteri tehokäyttöön
Hommaa itsellesi google-kalenteri tili. Tätä voit siis operoida luonnollisestikin selaimella.
Hanki itsellesi Thunderbird -sähköpostiohjelma ja siihen kalenteri lisäosa Lightning sekä Lightning kalenterisovellukseen plug-in: Provider for Google Calendar.

Näin voit kytkeä Google-kalenterisi näkymään näppärästi sähköpostiohjelmassasi. Voit lisätä, poistaa, muokata kalenterimerkintöjä Thunderbirdin sisällä - kaikki merkinnät tallentuvat Googlen palvelimelle ja ovat siten nähtävissä ja muokattavissa missä tahansa selaimen avulla.

Toimiva Windows kalenterisofta
Voit myös hankkia erillisen kalenteriohjelman SunBird ja asentaa siihen samaisen plug-inin, mikäli et halua kytkeä kalenteria sähköpostiohjelman yhteyteen.

Tällä kokoonpanolla sähköinenkalenterisi on juuri siellä missä on lähin tietokone - ja työasemallasi kalenterin käyttö on helppoa ja mukavaa toimivan käyttöliittymän kautta.

BUT THERE'S MORE!

Mobiilikalenteri!
Miten sitten synkronoida kalenteri mobiilikäyttöön esim. kännykkään? Palveluntarjoaja GooSync tulee apuun. Rekisteröidy ilmaiseksi, määritä Google-kalenterisi tiedot sekä käyttämäsi matkapuhelinmalli. Säädä nyt matkapuhelimesi päivittämään kalenteritiedot GooSyncin serveristä. (löytyy puhelimen omista asetuksista - eli sen joudut kaivaa itse mallikohtaisesti)

Näiden säätöjen jälkeen voit synkata puhelimeesi Google-kalenterin viimeisimmät tiedot. Voit myös lisätä/poistaa/muokata tapahtumatietoja matkapuhelimellasi ja synkata nämä tiedot takaisin Googlen palvelimelle, jolloin tekemäsi muutokset näkyvät myös selaimella tai kalenterisoftassasi.

Hälytystoiminnot toimii, eli et missaa tapahtumaa reissunpäällä ollessasi. Muistathan että Googlen kalenteri tarjoaa myös maksuttomat SMS-kalenterimuistutukset - eli tekstiviesti paukahtaa luuriin kun tapahtuma lähenee.


Kamat löydät täältä:
Googlen kalenteri (toimii myös jo olemassa olevalla gmail tilillä!)
Thunderbird sähköposti
Lightning -kalenteriohjelma Thunderbirdiin
SunBird -erillinen kalenteriohjelma
Provider for Google Calendar -lisäosa molempiin kalentereihin
GooSync -kytke matkapuhelin Googlekalenteriisi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Adobe Creative Suite 5 ulkona