Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on tammikuu, 2009.

Lisää Troijalaisia mäkissä

Piraatti-torrentti-imuttajat altistavat itsensä mäkille harvinaisille troijalaisille asentamalla Adobe CS4 paketin ja käyttämällä paketin mukana tulevaa adobe serial crackeriä. Itse asennuspaketti on puhdas, mutta asennuksen mahdollistava serial-generaattori sylkäisee troijalaisen mäkin sisuksiin. Hellurei ja hellät tunteet. Onnellisia ovat ne joiden työnantaja hommaa lisenssoituja ohjelmaversioita! Kuten minä.

Microsoft..uhm... oikeesti?

Nyt ei meinaa taas järkeen mahtua tämä oheinen mainos ollenkaan... Tembus tekee seuraavanlaisen analyysin eli vuodatuksen. Viimevuodet ovat osoittaneet, että Apple-tuotteiden omistajat sitovat osan omaa persoonallisuuttaan omistamiensa laitteiden ympärille - se nyt vaan on "cool" omistaa Applen tuote, oli se mikä tahansa: iPod, MacBook, iMac tai vaikka pelkkä applen tarra polkupyörässä. Tuotten imago identifioi siis myös sen käyttäjää ja vaikutelma on aina myönteinen. Voisiko Apple mainonnassaan paremmin onnistua!! Apple rakastaa käyttäjiään ja käyttäjät Applea. Miten vastapeluri toimii? Vastapeluri (lue: Microsoft) luo ensin tuotteen, joka on täysi fiasko. Ihmiset ostavat ja pettyvät. Vallalla on ilmapiiri, jossa Vistan ostajaa / käyttäjää katsotaan halveksuen: "ai sinäkin haksahdit, voi voi voi, kylläpä elämäsi on surkeaa". Aivan kuin Vistan käyttäjä olisi aivoton typerys, joka omaa typeryyttään on nyt Vistan kurimuksessa. Oletko muuten pannut merkille, ettet näe ...

Troijalainen Macissä

Kyllä. Luit oikein. Virusvapaana pidettyä omenamaailmaa on kohdannut pc puolen perivihollinen. Kyseinen troijalainen matkustaa sisään koneeseen iLife09 ohjelman piraattiversion ohessa, avaten rosmoille pääsyn periaatteessa mihin tahansa laitteen tietoihin. Kuuliaisuus kunniaan ohjelmistoja hankittaessa ja tämäkin murhe on vältettävissä. Muistutamme vielä, että mäkki on edelleen turvallinen käyttöjärjestelmäympäristö, johon pöpöt tarttuvat harvinaisen hankalasti.

Jonathan Ive ja muut muotoilijat

Objectified on dokumentti, joka pureutuu tuotemuotoiluun ja muotoilun vaikutukseen ihmisissä. Miten me ihmiset suhtaudumme tuotteisiin. Miten niiden muotokieli viestii meille muutamassa sekunnissa niiden arvon, käyttömukavuuden, luonteen... Miten muotoilijat itse suhtautuvat työhönsä. Alla traileri aiheesta. Videolla esiintyy myös Jony Ive, Applen viimeisimmistä tuotemenestyksistä vastannut muotoilija. Pakko digata Jonathanista! Dokumentin sivut löytyvät täältä Muotoilusta kiinnostuneet voivat arvostaa myös Helvetica -elokuvaa, joka myös keskittyy muotoiluun ja erityisesti kirjaimiin. Tsiigaa tästä. Helvetican videopätkät löydät suoraan tästä.

mfgprojects.net vaihtaa palvelinta

Mfgprojects.net sivusto vaihtaa palvelinta kuukauden vaihtuessa tai jopa aikaisemmin. Tästä johtuen tiettyjä hämminkejä sivuston toiminnassa saattaa esintyä. Ne korjaantuvat kyllä ajan myötä, kun nimipalvelut ovat päivittyneet lopullisesti. Samassa rytäkässä loppuvat myös ät - mfgprojects.net sähköpostitilit, niiltä joille asiasta on ilmoitettu. Koittakaa kestää.

iPod Touch ja Gmail IMAP:iksi

Kuten yleisesti on tiedossa, pesee IMAP POP3:sen mobiilin kaverin sähköpostiasetuksissa. No tässä hieman apuja gmail-tilin säätämiseksi toimimaan IMAP:ina iPhonessa ja iPod Touchissa. Klikkaa tästä ja katso ohjeet. Tämän jälkeen sähköpostilaatikkosi näyttää samalta, millä laitteella sitä sitten tutkailetkin.

Serif - Font Manager (helpotus!)

Olen itkenyt toimivan fonttihallinnan perään ever since Linotype Font Explorer for Windows alkoi kaatua Avast -virusturvan kanssa. Jouduin palaamaan takaisin Extensis Suitcaseen, jonka kanssa ajauduin pian ongelmiin. Fonttien aktivointi ei enää onnistunutkaan ja softa heitteli volttia vähän väliä. Jokatapauksessa se oli ainoa ratkaisu edes jollain tasolla hallinnoida tuhatlukuista fonttikirjastoani. Aktiivisen etsiskelyn jälkeen testasin Serif Font Manager for windows softaa, joka ulkoasun kauheudestaan huolimatta tekee sen mitä tarvitsen. Se jopa selvitti Suitcasen aikaansaaman sotkun! Kaipaan edelleen Linotypen softan perään, jota kehitetään edelleen säännöllisesti Mäkille, mutta joudun tyytymään Serifin tuotteeseen, joka tässä tilanteessa avasi tuotantoputkessa olleen tulpan. Ohjelman valmistajan sivut

Illustrator CS4 ja odotettu monisivuisuus!

Kuva
Katsokaa nyt tuota! Yli kymmenen vuotta tätä on odotettu. Illustratorissa on viimein tuki monisivuisille dokumenteille. Ja niille Freehand-miehille ja naisille tiedoksi. Sivujen asemointi, järjestely ja koon muuttaminen on huomattavasti jouhevampaa kuin Freehansassa koskaan. Ihanaa. Rakkauteni Illuun leimahti jälleen liekkiin - vaikkei se koskaan ole sammunutkaan.

Adobe CS4 Premium asennettu

Edustamani, dynaamisen median monialayritys, Dataseed hankki käyttööni uuden Adobe CS4 Premium ohjelmiston. Laitoin asentumaan - odottelin pari tuntia - ja pääsin uutuuttaan hehkuvien unelmaohjelmien kimppuun. Tässä parit ensivaiheen tunnelmat Windows koneessa ajon jäljiltä. Ohjelmaikkunoiden pelkistäminen on plussaa, mutta on aluksi hieman epätavallinen käyttää. Eli se perinteinen Windows ohjelman yläpalkki, jossa näkyy vasemmalla ohjelman nimi ja oikealla sulje ja suurennus napit; sitä ei ole, vaan ohjelman valikot ovat heti ikkunan yläreunassa. Sulje ja suurenna on kuitenkin normaalisti oikeassa reunassa. Tämä säästää näyttöpinta-alasta about 25 pixeliä. Ja tottakai näytöstä käyttää mahdollisimman paljon järkeviin asioihin. Bridgeä povattiin nopeammaksi. En ihan heti menisi allekirjoittamaan Vistan päällä. Ainakin käynnistämisessä menee hermot odotellessa. Sen pitäisi tärähtää heti tiskiin ku kuvaketta klikkaa. En diggaa siitä, että sitä pitäisi kokoajan käynnissä taustalla. ...

Chrome Mäkille ja Linuxille - PIAN!

Huhusammakot kurnuttavat, että WebKit-selainmoottoriin perustuva (sama kuin Safarissa) Googlen Chrome selain olisi saavuttamassa vaiheen, jolloin sen ensijulkaisu Mäkille ja myös Linuxille lähenee. Ensisijaisesti kromia tullaan tarjoamaan mäkkiin, mutta samainen kehitystyö tuottaa pian myös Linux version. Olemme korvat höröllämme ja kuuntelemme huhusammakoiden rouheaa kuorsausta intensiivisesti, koska ja mistä betan voi imaista. Varsinkin Linux-miehet varmasti iloitsevat asiasta. Mäkille Chrome ei tuo juurikaan lisäarvoa, muuta kuin käyttöliittymän osalta. Moottorihan on sama kuin Apple OS:n mukana tulevassa Safari selaimessa.

Picasa for Mac

Ihanaa. Viimein! Picasa on tarjolla myös Mäkille. Tätä maksutonta ja monipuolista kuvanhallintaohjelmistoa on kaivattu pitkään myös Mäkille. Miksi? Onhan Macissä iPhoto?! - On iPhoto, mutta se ei ole, sori vaan, ihan niin nerokas kuin Picasa. Picasa skannaa konettasi ja näyttää kuvat, olivatpa ne missä tahansa koneellasi. iPhotoon pitää kuvat tuoda sisään, jotta se poloinen ymmärtää niiden päälle. iPhoto tekee myös kuvista yhden tiedosto-klöntin sisäänsä, kun taas picasa näyttää kuvat sieltä missä ne sijaitsevat. Nyt ku Picasa on viimein Mäkkikelpoinen, on Mäkki peruskäyttäjälle täydellinen valinta. Sillä tekee kaiken, mitä kotikäyttäjä kaipaa. Tästä sitten lataamaan

MacWorld 2009

Apple on tietojemme mukaan viimeistä kertaa MacWorld tapahtumassa mukana. Tapahtuma itsessään ei kuitenkaan kuole - Apple brandinä jää pois kyseisiltä messuilta. Samoin jäävät hartaasti odotetut Keynotet, joita yrityksen keulahahmo Steve Jobs on persoonallisella tavallaan hoitanut. Apple selventää syytä poisjääntiin sillä, että nykyään kuluttajat saadaan tavoitettua nopeammin muilla markkinointiviestinnän keinolla kuin messu-tyyppisellä ratkaisulla muutaman kerran vuodessa. Myös tuotelanseeraukset voidaan tehdä nopeammalla ja epäsymmetrisemmällä tavalla ilman säännöllisiä messuja / expoja. Allekirjoittanut jää kaipaamaan Stevon esityksiä. Hypetys on ollut selkeästi osa Apple-fanaatikkojen elämäntapaa. MacWorld on kuitenkin alkamassa ja tuoteuutuuksia povataan markkinoille. iPhone - Qualcommin sirulla? Halvempi? Tehokkaampi? MacMini - Uusi unibody runko? Tehokkaampi? Vai poistuuko kokonaan mallistosta? AppleTV ja MacMini yhdessä? hmm... Mac Pro - Pöytäkoneiden hi-end malli. Vieläkö sama...

Vuoden 2009 tekniset ilmiöt

David Pogue, New York Timesin teknologia-kolumnisti raottaa alkaneen vuoden teknisten vimpainten verhoa. Video on siis muutakin kuin alun musiikillinen pläjäytys.