Adobe CS4 Premium asennettu

Edustamani, dynaamisen median monialayritys, Dataseed hankki käyttööni uuden Adobe CS4 Premium ohjelmiston. Laitoin asentumaan - odottelin pari tuntia - ja pääsin uutuuttaan hehkuvien unelmaohjelmien kimppuun. Tässä parit ensivaiheen tunnelmat
Windows koneessa ajon jäljiltä.

Ohjelmaikkunoiden pelkistäminen on plussaa, mutta on aluksi hieman epätavallinen käyttää. Eli se perinteinen Windows ohjelman yläpalkki, jossa näkyy vasemmalla ohjelman nimi ja oikealla sulje ja suurennus napit; sitä ei ole, vaan ohjelman valikot ovat heti ikkunan yläreunassa. Sulje ja suurenna on kuitenkin normaalisti oikeassa reunassa.

Tämä säästää näyttöpinta-alasta about 25 pixeliä. Ja tottakai näytöstä käyttää mahdollisimman paljon järkeviin asioihin.

Bridgeä povattiin nopeammaksi. En ihan heti menisi allekirjoittamaan Vistan päällä. Ainakin käynnistämisessä menee hermot odotellessa. Sen pitäisi tärähtää heti tiskiin ku kuvaketta klikkaa. En diggaa siitä, että sitä pitäisi kokoajan käynnissä taustalla.

InDesign on selkeästi nopeampi ja pikaisessa ensitestissä selkeästi parempi kuin CS3 versio. Ja Flash-export on melkoinen bonus!!

Flashin käyttöliittymä on defaulttina "sekaisin". Eli Adobe on uudelleenjärjestellyt työkalujen sijaintia ja Flash näyttääkin aluksi aivan eri ohjelmalta. Tulee mieleen Adobe Premiere tai After Effects. No tuskaa ei tarvitse kärsiä pitkään, sillä näkymän voi vaihtaa perinteiseen helposti yläosan valikosta.

Photari, Illu, Dreamweaver ja Fireworks ovat vielä katsastamatta. Sen verran hiitissä olin tuon uuden InDesignin kanssa, etten malttanun Flässiä pidemmälle vielä mennä.

Webbihörhö Tembus, kiittää ja kumartaa työnantajatahon puoleen, joka mahdollistaa ajan hermolla pysymisen ja jatkuvan tuotantotekniikan kehittämisen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Adobe Creative Suite 5 ulkona