Nokia n900, vihdoinkin tyyliä?




Nostetaanpa tämä tarina jälleen esiin. Saunalahti tarjoaa ennakkotilauksena Nokian N900-laitetta kytkyhintaan 57,95€/kk. Sisältää KAIKEN! Puheet, viestit, 5megasen netin... kaiken.

Lue lisää tarjouksesta tästä


(Alkuperäinen uutinen 28.8.2009)
Nokialta ensimmäinen tyylikäs muotoilutuote tämän päivän mobiilimarkkinoille? N900 on saavuttanut muotoilullaan Applen viitoittaman puhdaslinjaisen ja selkeän olemuksen. Vivahteet insinöörimäisyydestä on piilotettu ulkokuoresta tehokkaasti. (lue: funktiolaskimen ulkonäkö) Insinöörimäisestä ajattelusta kertoo tosin takapuolella oleva "ämpärinkahva", jonka avulla laitteen saa insinööripalavereissa seisomaan pöydällä mukavassa katselukulmassa, käsien puutumatta.

N900 on edelleen Nokiamaisen paksu halko (~20mm), koska laitteessa on esiin liukuva qwerty-näppäimistö. Ison kosketusnäytön (800x480px reso) taustoissa pyörii Linux-pohjainen Maemo5-käyttöjärjestelmä, josta ei oo meikällä mitään hajuu. Moniajo ja 3D näyttökiihdytystä käyttis kuitenkin tuuttaa tulemaan insinöörien ja muiden nokia-diggareiden iloksi.

Selainpuolella löytyy tukea flässi ysiin sekä javascript/ajax; eli periaatteessa mikä tahansa webbisaitti aukee kivasti (sampopankki ei ehkä aukee, mut se nyt ei aukee kirveelläkään). Selain itsessään on Mozzilla-pohjainen, pisteet siitä!

On GPS:ää, wi-fi:ä, bluu-tuuttii yms peruskampetta.

Kaikenkaikkiaan ehkä ensimmäinen Nokian tuote, sitten sen kaarevan banskun, joka kiinnittää ulkomuodollaan myös meikäläisen mielenkiinnon. Mikäli käyttis on osattu sorvata kuluttajavetoisesti = innovatiivisen yksinkertaiseksi, on n900 varmasti mielenkiintoinen laiteuutuus.

Jo pelkästään se, että viitsin käyttää näinkin monta riviä Nokialaisesta kertomiseen, on jo osoitus arvonannosta n900:sta kohtaan.

> Tekniset speksit löytyy täältä


Ai niin ja tämä tietysti vielä:
"vot vii miin pai ö täshbood..."

Kommentit

Skebaukko sanoi…
veri nais vei to suum in an suum aut

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Adobe Creative Suite 5 ulkona