Applen kinkerit 090909

Apple järjesti jälleen julkkarit ja fokuksessa oli nimenomaan musiikki. Eli kannettavat iPod soittimet sekä iTunes musasofta/kauppa.

Odotin kovia nimenomaan iPod touchien osalta. Kamera, GPS... the whole works jotka on jo iPhonessa. Vaan toisin kävi. Hinta muuttui, tallennuskapasiteetti kasvoi ja tehot lisääntyi. That's all! :(

Kovimmat updatet sai iPod Nano. Kamera, mikrofoni, sanelin, radio, isompi näyttö...
Nano on nyt selkeesti tämän hetken nuorisolaite. Noita tullaan myymään miljoonia, se on varmaa.


iTunes päivittyi versioon 9 ja on ulkoasullisesti raikkaampi ja modernimpi. Video-screenin kontrollit on nätit (Mac QuickTime henkiset).



App:ien kontrollointi on suorastaan hauskaa! Ohjelmien sijoittelu, homescreenien järjestys yms operointi on nyt mahdollista ja helppoa tehdä iTunesissa.



Home sharing / kotijako on todella kaivattu ominaisuus talouksissa, missä on useampia laitteita ja sitäkautta useampia musakirjastoja. Kotijako mahdollistaa materiaalin jakamisen laitteiden välillä manuaalisesti tai automaatiolla.

Genious-ominaisuus tuli myös App:eihin. Itse en oo Geniousia juurikaan käytellyt edes musan puolella, joten ... ei mehustella sillä enempää.

Julkkarikinkereillä patsasteli myös pääjehu Steve Jobs, joka teki odotetun paluun parrasvaloihin. Ja täytyy myöntää - Apple hype ei ole mitään ilman Jobsin innostuneisuutta.

Loppupäätelmä.
Julkkari jätti Touch-käyttäjät kylmäksi. iTunes teki loogisen upgraden ja Nanot harppasivat melkoisen loikan. Taloudellisen ahdistuneisuuden aikana Apple tekee strategisen siirron ja tarjoaa halvemman hintaluokan laitteita runsaasti piristetyillä ominaisuuksilla ja ylläpitää rahavirtaa tupaan, vaikka kodeissa venytelläänkin pennejä. Aina sen verran rahaa löytyy että "pikku-petterille" saadaan Nano. Kalliimmalta vaikuttava Touch saisikin kriisitaloudet syöksykierteeseen.

P.S. Live-artistina vieraili Norah Jones joka veti stygen:Come away with me. Kappaleella on erityistä merkitystä tämänkin blogin eräille lukijoille. There you go, Norah Jones - Apple approved artist.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Adobe Creative Suite 5 ulkona