MTT sulki FrontPage Extensions -serverin



Oli vuosi 1997, tai -98. Olin töissä Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen yhteydessä ja opettelin väsäämään vebbiä.

Hirveän kitinän ja kinuamisen seurauksena sain laitoksen tietopalveluyksikön asentamaan yhdelle palvelimistaan FrontPage Server Extensions -lisäosat, joiden avulla vieraskirjat, web-lomakkeet ym. "input-data" saatiin päräytettyä talteen palvelimelle ja esille www-sivuille käyttäen FrontPage WYSIWYG-html-editoria sivujen valmistamiseen.

Tänään 1.9.2009. sain viestin MTT:n tietopalvelusta, että "Fortuna" -palvelin jolle Extensionit muinoin asennettiin on tullut tiensä päähän ja on suljettu vaatimattomin muistomenoin MTT:n palvelinhuoneessa.

Uutinen palvelimen ja Extensioneiden poismenosta ajoi mietteliääksi. Olen elänyt webin äärellä jo yhden palvelimen eliniän verran. Kehityskaari noista 90-luvun FrontPage-väsäilystä nykypäivän www-viestinnän rakentajaksi on ollut nousujohteinen.

Lämmöllä muistan kuitenkin ne "ahaa-elämykset", joita FrontPage:n ja PaintShopPro:n kanssa keltanokkana koin.

Tunnen myös kiitollisuutta MTT:n tietopalveluyksikölle ja erityisesti Virpi Alhaiselle, joka sormenpäitään säästelemättä väänsi Extensionit edesmenneeseen palvelimeen työn ja tuskan kautta. Näiden ponnistelujen tuloksena syntyi kipinä, joka roihuaa edelleen www-tuotannon liekkinä sisälläni.

FrontPage Extensions - emme jää kaipaamaan, mutta muisto säilyy. ;)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Adobe Creative Suite 5 ulkona